9 tips om de ideale locatie voor je bruidsreportage te vinden

9 tips om de ideale locatie voor je bruidsreportage te vinden

Natuurlijk, een goede fotograaf weet op elke locatie leuke foto’s te schieten tijdens de bruidsreportage. Maar een persoonlijk accent, iets wat bij jullie past is wel zo leuk. Hoe gaan jullie de locatie vinden?

1. Denk voor je zoekt… Waar ga je eigenlijk naar op zoek, wat is jullie stijl? Bijvoorbeeld landelijk en rustiek of strak en design? Voordat je begint met zoeken is het handig om een beeld te hebben waar je naar zoekt.

2. Heeft een bepaalde locatie een mooie betekenis voor jullie? Dan is het natuurlijk leuk om naar zoiets toe te gaan, waar was je eerste kus, het aanzoek? Wandelen jullie vaak in een bepaald bos of op een bepaald strand? Toplocaties natuurlijk!

3. Verken de buurt: neem de route van huis naar de plechtigheid, van daaruit naar de feestlocatie en kijk wat je onderweg tegenkomt. Een heel ander perspectief krijg je als je gaat lopen of op de fiets gaat, deze paden lopen vaak anders en je merkt veel meer op dan vanuit de auto. Kijk ook bijvoorbeeld naar aangegeven wandel- of fietsroutes die je daar tegenkomt.

4. Ga voor online verkenning: gebruik google maps en streetview om letterlijk de route af te lopen en aparte plekjes te ontdekken die je vanaf de straat niet ziet. Helaas kan het wel zijn dat het eigen terrein van iemand is maar natuurlijk; vragen staat vrij. Denk naast google ook eens aan musea en monumentenzorg als bronnen van mooie locaties.

5. Keep it close, een locatie is belangrijk maar is het belangrijk genoeg om er 3 uur voor in de auto te zitten?

6. Nog steeds geen idee? “Go social!” Facebook, twitter, flickr, linkedin, wat voor sociale media jullie ook gebruiken, vraag hulp aan je vrienden en vriendinnen. Kijk ook op dit soort sites naar fotografen in de buurt en waar zij allemaal komen.

7. Gevonden? Zorg ervoor dat je er ook kunt/mag komen op jullie tijdstip!

8. Misschien vervelend maar… doe deze oefening nog een keer… Een backup locatie is al vaker geen luxe gebleken. Ook al trouwen jullie in hartje zomer, het risico van regen blijft bestaan. Zeker als jullie huwelijksplechtigheid na de foto’s is wil je niet als een verzopen kat aankomen!

9. Last but not least; als je een (openbare) locatie hebt uitgekozen, hou dan in de gaten of er niet net in de periode van jullie huwelijk bijvoorbeeld werkzaamheden gepland staan. Ga er de week ervoor nog even langs om te kijken of er niks aan de hand is.

Wil je nog meer van dit soort tips via de mail ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!